ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ

Μάθε τα πάντα για τις ψευδοροφές

Οι ψευδοροφές είναι διακοσμητικές οροφές που κατασκευάζονται κυρίως με σκοπό να καλύψουμε κάτι που υπάρχει στο ταβάνι ή για να αισθητικούς λόγους, όπως να προσθέσουμε κρυφό φωτισμό. Όπως θα δούμε παρακάτω υπάρχουν διαφόρων ειδών ψευδοροφές, ωστόσο αυτές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και θα αναλύσουμε κατά βάση εδώ είναι οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες, που είναι άλλωστε και οι πιο συνηθισμένες.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν οι ψευδοροφές παρέχουν μεγάλα οφέλη τόσο στην εμφάνιση όσο και στη λειτουργικότητα ενός χώρου. Οι ψευδοροφές γενικότερα χρησιμοποιούνται όπως είπαμε για να καλύψουν διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα αγωγούς κλιματιστικών, ηλεκτρικούς αγωγούς, ανιχνευτές, στόρια / κουρτίνες, φωτιστικά, καλωδιώσεις και πολλά άλλα. Από την άλλη όμως με τις ψευδοροφές μπορείτε να φτιάξετε ένα ωφέλιμο αποτελεσματικό χώρο (πατάρι) ή να δημιουργήσετε έναν μοντέρνο κρυφό φωτισμό.

ΕΙΔΗ ΨΕΥΔΟΡΟΦΗΣ

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει οι πιο συνηθισμένες ψευδοροφές είναι οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες. Για την κατασκευή τους τοποθετείται μεταλλικός σκελετός και εν συνεχεία εφαρμόζεται τουλάχιστον μία στρώση από γυψοσανίδες, οι οποίες ουσιαστικά κάνουν όλη τη δουλειά. Έπειτα οι γυψοσανίδες στοκάρονται και σπατουλάρονται, όπως θα γινόταν και με ένα συμβατικό ταβάνι και πλέον η ψευδοροφή από γυψοσανίδες είναι έτοιμη.

Εκτός όμως από ψευδοροφές με γυψοσανίδες υπάρχουν και άλλων ειδών ψευδοροφές. Έχουμε λοιπόν τις ψευδοροφές ορυκτών ινών, που ομοίως τοποθετείται σκελετός από μέταλλο και στη συνέχεια οι πλάκες ορυκτών ινών σε χρώματα, σχέδια και διαστάσεις της επιλογής σας.

Τέλος συχνές είναι και οι μεταλλικές ψευδοροφές, με πλάκες από φύλλο αλουμινίου ή χάλυβα (αδιάτρητες και διάτρητες). Κάποια από τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι πως τοποθετούνται εύκολα, προσφέρουν ηχοαπορρόφηση και αντοχή απέναντι στην υγρασία, ενώ καθαρίζονται με διαφορά πιο εύκολα από όλες τις υπόλοιπες ψευδοροφές. Γενικά οι μεταλλικές ψευδοροφές επιλέγονται για χώρους με επίπονη χρήση ή για εξωτερικούς χώρους.

Πιο συνηθισμένη επιλογή όμως για ψευδοροφές όπως τονίσαμε εξαρχής είναι ψευδοροφές από γυψοσανίδες. Αυτό οφείλετε στα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι γυψοσανίδες στις ψευδοροφές. Πιο συγκεκριμένα οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες διακρίνονται για τη μεγάλη σταθερότητα που παρέχουν στην οροφή καθώς και για την υψηλή αντοχή τους.

Ακόμα οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες βοηθούν σημαντικά στην βελτιωμένη ακουστική του χώρου παρέχοντας ηχομόνωση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και θερμομόνωση ως έναν βαθμό. Μάλιστα για κατασκευές που απαιτείται κορυφαία ακουστική, μπορούν να γίνουν ψευδοροφές με διάτρητες γυψοσανίδες.

Αν βέβαια θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για ψευδοροφές από εγκεκριμένα και αξιολογημένα συνεργεία σε προσιτές τιμές, η καλύτερη επιλογή σας είναι να αναζητήσετε ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογο των επαγγελματιών του myConstructor.gr. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει από την άνεση του υπολογιστή σας την πλέον αποδοτική και πλήρη έρευνα αγοράς σχετικά με ψευδοροφές από γυψοσανίδες ή κάθε άλλο δομικό υλικό που προτιμάτε.

Ειδάλλως μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε επαγγελματίες, να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις και να καλέσετε αυτόν που θέλετε μέσω του καταλόγου, γρήγορα και με μόλις ένα κλικ!