ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

Μάθε τα πάντα για τα εσωτερικά χωρίσματα

Τα εσωτερικά χωρίσματα είναι κατακόρυφα στοιχεία που διαχωρίζουν έναν ενιαίο χώρο, σε επιμέρους χώρους. Τα χωρίσματα μπορεί να είναι πλήρη ή να έχουν ανοίγματα και να προσφέρουν πλήρη ή μερική απομόνωση των χώρων. Αποτελούν ολοκληρωμένη λύση για κάθε εσωτερικό χώρο λόγω της μοντέρνας σχεδίασης τους, της εργονομίας και του τέλειου σχεδιασμού τους ώστε να έχετε ένα μοναδικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Αν σχεδιάζετε μια ανακαίνιση του σπιτιού σας, πιθανότατα να έχετε μια νέα διάταξη των χώρων στο μυαλό σας που σημαίνει πως θα πρέπει να φτιάξετε καινούργιους τοίχους. Η επιλογή του σωστού υλικού για τα χωρίσματα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό σας, στην διάρκεια της ανακατασκευής και τελικά στην καθημερινή σας ζωή.

ΕΙΔΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣΜΑΤΩΝ

  • Απλό χώρισμα εσωτερικού τύπου: τοποθετείται απλή σανίδα, εκτός από τους χώρους με αυξημένη υγρασία, όπως το μπάνιο. Ανάλογα με το επίπεδο απόδοσης που θέλουμε να πετύχουμε σε ηχομόνωση και αντοχή σε φορτία, ενισχύουμε τον σκελετό και προσθέτουμε στρώσεις σανίδων.
  • Διακοσμητικά: Πρόκειται για χωρίσματα τα οποία προσφέρουν ελευθερία αρχιτεκτονικών και σχεδιαστικών συνθέσεων που εντυπωσιάζουν και δίνουν ταυτότητα στον χώρο. Τα χωρίσματα αυτά μπορεί να περιέχουν συστήματα κρυφών φωτισμών, σκαλοπάτια, κορνίζες, καμπύλες γραμμές, γεωμετρικά σχήματα, εσοχές, προεξοχές, διαμπερή ανοίγματα καθώς και συνδυασμό πολλών συστημάτων και επιπέδων τοιχοποιίας σε μια.
  • ΘερμομονωτικάΗχομονωτικά: συνδυάζεται με θερμομονωτικές πλάκες στο εσωτερικό τους και αφρώδη ταινία περιμετρικά. Επίσης, γίνεται τοποθέτηση δύο ή περισσότερων στρώσεων σανίδας σε κάθε πλευρά. Όταν θέλουμε να επιτύχουμε και ηχομόνωση, προσθέτουμε ανάμεσα στις στρώσεις σανίδας ηχοαπορροφητικά φύλλα.
  • Πυράντοχα: εφαρμόζεται απλός μεταλλικός σκελετός με διπλή πυράντοχη γυψοσανίδα ανά πλευρά και πετροβάμβακα στο εσωτερικό του.
  • Ακτινοπροστασίας: πρόκειται για απλά η ειδικά συστήματα τοιχοποιίας σε συνδυασμό με την τοποθέτηση φύλλων μολύβδου στο εσωτερικό τους. Συνήθως εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, ακτινολογικά ιατρεία και σε χώρους που βρίσκονται κοντά σε πηγές εκπομπής ακτινών χ και υψηλής ακτινοβολίας.
  • Ηλεκτρομαγνητικής προστασίας: προσφέρουν προστασία έναντι των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας. π.χ φορητές συσκευές ραδιοκυμάτων, ραδιόφωνα, ραντάρ, συσκευές cb, δορυφόρους και τηλεοπτικούς μεταδότες. Σχετικές εφαρμογές γίνονται σε παιδικά δωμάτια, υπνοδωμάτια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
  • Ασφαλείας:  πρόκειται για χωρίσματα τα οποία εφαρμόζονται συνήθως σε τράπεζες, χρυσοχοϊα, θησαυροφυλάκια, σωφρονιστικά ιδρύματα και γενικότερα σε χώρους όπου θέλουμε να πετύχουμε υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Η εφαρμογή τους είναι σύνθετη και γίνεται με σκελετό ενισχυμένων ορθοστατών(ασφαλείας), μονή ή πολλαπλές στρώσεις γυψοσανίδων υψηλών αντοχών με ενδιάμεση στρώση φύλλων χάλυβα ανά πλευρά.

Αν βέβαια θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για εσωτερικά χωρίσματα από εγκεκριμένα και αξιολογημένα συνεργεία σε προσιτές τιμές, η καλύτερη επιλογή σας είναι να αναζητήσετε ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογο των επαγγελματιών του myConstructor.gr. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει από την άνεση του υπολογιστή σας την πλέον αποδοτική και πλήρη έρευνα αγοράς σχετικά με εσωτερικά χωρίσματα από γυψοσανίδες ή κάθε άλλο δομικό υλικό προτιμάτε.

Ειδάλλως μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε επαγγελματίες, να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις και να καλέσετε αυτόν που θέλετε μέσω του καταλόγου, γρήγορα και με μόλις ένα κλικ!