ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ

 

Ψευδοροφες

Οι ψευδοροφές είναι διακοσμητικές οροφές που κατασκευάζονται κυρίως με σκοπό να καλύψουμε κάτι που υπάρχει στο ταβάνι ή για να αισθητικούς λόγους, όπως να προσθέσουμε κρυφό φωτισμό. Όπως θα δούμε παρακάτω υπάρχουν διαφόρων ειδών ψευδοροφές, ωστόσο αυτές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και θα αναλύσουμε κατά βάση εδώ είναι οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες, που είναι άλλωστε και οι πιο συνηθισμένες.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν οι ψευδοροφές παρέχουν μεγάλα οφέλη τόσο στην εμφάνιση όσο και στη λειτουργικότητα ενός χώρου. Οι ψευδοροφές γενικότερα χρησιμοποιούνται όπως είπαμε για να καλύψουν διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα αγωγούς κλιματιστικών, ηλεκτρικούς αγωγούς, ανιχνευτές, στόρια / κουρτίνες, φωτιστικά, καλωδιώσεις και πολλά άλλα. Από την άλλη όμως με τις ψευδοροφές μπορείτε να φτιάξετε ένα ωφέλιμο αποτελεσματικό χώρο (πατάρι) ή να δημιουργήσετε έναν μοντέρνο κρυφό φωτισμό.

Ανεξάρτητα όμως από τον λόγο που θέλετε να κατασκευάσετε ψευδοροφές (από γυψοσανίδες ή όχι), πρέπει να δώσετε προσοχή στο οικοδομικό συνεργείο που θα αναλάβει την κατασκευή, ώστε να είναι έμπειρο, ποιοτικό αλλά και οικονομικά προσιτό. Η καλύτερη μέθοδος για να βρείτε τα πιο κατάλληλα συνεργεία για ψευδοροφές από γυψοσανίδες είναι το myConstructor.gr. Απλά αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά ώστε να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αρκετά συνεργεία πανελλαδικά. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει την πλέον αποτελεσματική και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με ψευδοροφές με γυψοσανίδες.

Ψευδοροφες με Γυψοσανιδες - Καταχώρηση Έργου

Πλέον,μπορείτε να βρείτε και μόνοι σας τον επαγγελματία που χρειάζεστε μέσω του καταλόγου, συγκρίνοντας τιμές και αξιολογήσεις ανάμεσα σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις ψευδοροφές ώστε να επιλέξετε τον καλύτερο για εσάς.


Όπως έχουμε ήδη αναφέρει οι πιο συνηθισμένες ψευδοροφές είναι οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες. Για την κατασκευή τους τοποθετείται μεταλλικός σκελετός και εν συνεχεία εφαρμόζεται τουλάχιστον μία στρώση από γυψοσανίδες, οι οποίες ουσιαστικά κάνουν όλη τη δουλειά. Έπειτα οι γυψοσανίδες στοκάρονται και σπατουλάρονται, όπως θα γινόταν και με ένα συμβατικό ταβάνι και πλέον η ψευδοροφή από γυψοσανίδες είναι έτοιμη.

Εκτός όμως από ψευδοροφές με γυψοσανίδες υπάρχουν και άλλων ειδών ψευδοροφές. Έχουμε λοιπόν τις ψευδοροφές ορυκτών ινών, που ομοίως τοποθετείται σκελετός από μέταλλο και στη συνέχεια οι πλάκες ορυκτών ινών σε χρώματα, σχέδια και διαστάσεις της επιλογής σας.

Τέλος συχνές είναι και οι μεταλλικές ψευδοροφές, με πλάκες από φύλλο αλουμινίου ή χάλυβα (αδιάτρητες και διάτρητες). Κάποια από τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι πως τοποθετούνται εύκολα, προσφέρουν ηχοαπορρόφηση και αντοχή απέναντι στην υγρασία, ενώ καθαρίζονται με διαφορά πιο εύκολα από όλες τις υπόλοιπες ψευδοροφές. Γενικά οι μεταλλικές ψευδοροφές επιλέγονται για χώρους με επίπονη χρήση ή για εξωτερικούς χώρους.

Πιο συνηθισμένη επιλογή όμως για ψευδοροφές όπως τονίσαμε εξαρχής είναι ψευδοροφές από γυψοσανίδες. Αυτό οφείλετε στα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι γυψοσανίδες στις ψευδοροφές. Πιο συγκεκριμένα οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες χαρακτηρίζονται για τη μεγάλη σταθερότητα που παρέχουν στην οροφή καθώς για την υψηλή αντοχή τους.

Ακόμα οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες βοηθούν σημαντικά στην βελτιωμένη ακουστική του χώρου παρέχοντας ηχομόνωση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και θερμομόνωση ως έναν βαθμό. Μάλιστα για κατασκευές που απαιτείται κορυφαία ακουστική, μπορούν να γίνουν ψευδοροφές με διάτρητες γυψοσανίδες.

Απλά για ενημέρωση να αναφέρουμε ότι εκτός από όλες τις παραπάνω ψευδοροφές υπάρχουν και άλλων ειδών ψευδοροφές που χρησιμοποιούνται πολύ σπανιότερα σε ειδικές περιπτώσεις. Έτσι λοιπόν υπάρχουν ξύλινες ψευδοροφές (μάζα ξυλοπολτού, καπλαμάς, μαόνι, έβενος κ.α.), ψευδοροφές με plexiglass, τζάμι, φυσητό κρύσταλλο και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ωστόσο τονίζουμε και πάλι πως οι πλέον συνηθισμένες είναι οι ψευδοροφές με γυψοσανίδες.

Ανεξάρτητα όμως από το είδος που θα επιλέξετε από τις διαθέσιμες ψευδοροφές, σημαντικός παράγοντας είναι και οι τιμές που θα σας κοστίσουν, ώστε να επιλέξετε ποια τελικά σας ταιριάζει περισσότερο. Σε γενικές γραμμές από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι το μέσο κόστος της αγοράς για ψευδοροφές με ορυκτή ίνα είναι 16-18€/m², ενώ για ψευδοροφές με γυψοσανίδες θα ξεκινήσουν από τα 14-17€/m². Τα παραπάνω κόστη περιλαμβάνουν τόσο το κόστος υλικών όσο και εργασίας χωρίς τον φπα. Για να ενημερωθείτε όμως πληρέστερα σχετικά με τις τιμές για τις ψευδοροφές και τις γυψοσανίδες γενικότερα, επισκεφθείτε την ενότητα με τίτλο Γυψοσανίδες Τιμές, όπου θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ
Βήματα για Ψευδοροφες με Γυψοσανίδες

Κάντε μας LIKE & κερδίστε μια ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 100€/εβδομάδα

Αν βέβαια δεν θέλετε απλά να δείτε κάποιες μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς αλλά να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για ψευδοροφές από έγκριτα και αξιολογημένα συνεργεία σε προσιτές τιμές, η καλύτερη επιλογή σας είναι να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά και μόλις καταχωρήσετε κάποιες βασικές λεπτομέρειες του έργου για ψευδοροφές με γυψοσανίδες θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία  πανελλαδικά, τα οποία έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει από την άνεση του υπολογιστή σας την πλέον αποδοτική και πλήρη έρευνα αγοράς σχετικά με ψευδοροφές από γυψοσανίδες ή κάθε άλλο δομικό υλικό προτιμάτε.

Ψευδοροφες με Γυψοσανιδες - Καταχώρηση Έργου

Ή μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε επαγγελματίες, να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις και να καλέσετε αυτόν που θέλετε μέσω του καταλόγου, γρήγορα και με μόλις ένα κλικ!


Ολοκληρώνοντας την ενότητα με της ψευδοροφές σας συνιστούμε να ενημερωθείτε και για τις γυψοσανίδες γενικότερα, καθώς επίσης για την τσιμεντοσανίδα, που χρησιμοποιείται κυρίως για κατασκευές σε εξωτερικούς χώρους.Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323